Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansına (ZEKA) sunularak kabul edilen "Güneşi Tut, Gelecek Parlak Olsun" Projesi hayata geçiyor.

        Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ve ZAFER yetkilileri tarafından imzalanan protokol sonrası projenin yakın zamanda hayata geçeceği bildirildi.

        ZAFER tarafından 261 bin 633 TL destek sağlanacak projeye, Köylere Hizmet Götürme Birliği 112 bin 141 TL ödenek ayırdı. Toplamda 373 bin 805 TL'ye yapılacak proje için önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağı belirtildi.

        Kaymakam Arıcan, "Güneşi Tut,Gelecek Parlak Olsun" Projesi kapsamında Yavaşlar Köy Okulunun proje için örnek okul olarak seçildiğini belirtti.

        Okulun bir çok ihtiyacının bu proje ile karşılanacağını kaydeden Arıcan, "Örnek okul olarak seçtiğimiz Yavaşlar Köy Okulunda aydınlatmadaki enerji ihtiyacı güneş enerjisi ile karşılanacak. Yine okulun ısınma sistemi hibrit ısıtma sistemi ile güneş enerjisi kullanılarak sağlanacak. Okul bahçesindeki 9 bin 800 metrekare açık alan 6 metre boyundaki 61 adet akıllı aydınlatma direği ile bin 500 metrekare spor salonu ise okul bahçesindeki GES Üretim Merkezinden gelen enerji ile aydınlatılacak." dedi.

        Her zaman proje almaya ve proje üretmeye çalıştıklarını ifade eden Arıcan, şöyle konuştu:

        "Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 'Örnek Okul' projesine zemin hazırlamak model oluşturmak için Yavaşlar Köyümüzdeki İlkokul ve Ortaokula bu projeyi uygulamayı amaçladık. Bununla birlikte okul bahçesindeki fiziksel olanakların modernize edilmesi ile kaliteli eğitim ortamları yaratmak ve Yavaşlar Köy Okulundaki 6-4 yaş gurubu öğrencilere enerji verimliliği, doğal kaynaklar, küresel ısınma ve geri dönüşüm konusunda bilinç kazandırmak projenin diğer amacıdır."

        Kaymakam Arıcan, yenilenebilir enerji projelerinin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler