Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediyesinin "13 Mahalle 77 Proje" programı kapsamında Kazım Karabekir Mahallesi'nde kentin en büyük parklarından biri olan Kazım Karabekir Parkının açılışı gerçekleştirildi.

        CHP İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

        Salman, burada yaptığı konuşmada, "13 Mahalle 77 Proje" kapsamında Kazım Karabekir Mahallesi'nde kentin en büyük parklarından birini hizmete açtıklarını belirtti.

        Parkta çocuk oyun grubu, yeşil alan ve spor aletlerinin yer aldığını ve parkın 2 bin 500 metrekare büyüklüğünde olduğunu belirten Salman, şöyle devam etti:

        "Buraya geldiğimiz andan itibaren mahallemizin çocuklarının gösterdiği yakın ilgi, karşılıksız sevgi ile yaklaşımları yaptığı bütün hizmetlerin çok çok üzerinde. Çünkü çocuklarda asla riya olmaz. Onlar yüreklerinden geleni direk olarak karşısındakine yansıtır. Çocukların sevgisi her şeye değer. Bu sevgi bizim doğru bir iş yaptığımızın da en somut göstergesidir."

        - "Sevgi̇ Pati̇leri̇" sergi̇si̇

        Yalova Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Fotoğraf Atölyesi işbirliğiyle "Sevgi Patileri" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

        Her yıl kutlanan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde "Sevgi Patileri" konulu fotoğraf sergisinin açılışını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Jülide Güner ile gerçekleştirdi.

        Sergide geçen yıl Hayvan Hakları Federasyonu’nun düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye girmiş ve sosyal medya kanalıyla ulaştırılan fotoğraflar seçilerek sunuluyor. 4 gün devam edecek sergiyi gezen vatandaşlara, sokak hayvanlarına verilmek üzere mama hediye edilecek.

        Salman, sergi açılışı ile ilgili şunları kaydetti:

        "Sokak hayvanlarının barınakta toplanarak kötü şartlarda yaşamaya mahkum edilmesi kabul edilemez. Biz de Yalova Belediyesi olarak veteriner hekimlerimizin tedavisiyle hayvanların gerekli bakımlarını, aşılarını yaptıktan sonra toplumsal yaşama entegre etmekteyiz. Bu sergiyle daha bilinçli bir toplum ve hayvanların daha çok sahiplenilmesi farkındalığı oluşacağına inanıyorum."

        - "Şiir Yolu" açılıyor

        Türk edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerinin yer aldığı "Şiir Yolu"nun düzenlenecek törenle açılacağı bildirildi.

        Yarın gerçekleştirilecek açılışın onur konuğu şair Ataol Behramoğlu olacak. Behramoğlu açılışta şiir dinletisi sunacak.

        Girişinde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da şiirinin yer aldığı Şiir Yolu’nda 35 şiir bulunuyor. Mermer kaideler üzerine yazılan şiirler, gece ışığı yansıtarak farklı bir ambiyans yaratıyor.

        Kentin her noktasına o bölgenin yapısına uygun hizmetler sunmaya devam ettiklerini anlatan Salman, "Şiir Yolu farklılık yaratacak hizmetlerden biri. Daha önce konuşan bankları kent meydanına yerleştirerek edebiyatımızın önemli iki ismini bir araya getirmiştik. Şimdide edebiyatımızın önemli şairlerinin 35 şiirini mermer kaideler üzerine yazdık. Ataol Behramoğlu’nun da katılacağı törenle '13 Mahalle 77 Proje' kapsamında Şiir Yolunu hizmete açacağız. Açılışa tüm halkımızı bekliyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler