Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle Gaziantep'in Nizip ilçesine yerleşen 10 yaşındaki Ümran İbrahim, okula gitmek istememesi üzerine "hayatın zorluğunu anlaması" için babası tarafından gönderildiği bulgur fabrikasında buğdayların kuşlara yem olmasını engellemek için elindeki sopayla koşturuyor.

        Gaziantep'in Nizip ilçesine 4 yıl önce yerleşen İbrahim ailesi, evde kardeşleriyle sürekli kavga eden ve okula gitmek istemeyen oğulları Ümran'ı "ders alması ve hayatın zorluğunu anlaması" için ilçedeki bir bulgur fabrikasının kurutma alanında çalışmaya başlattı.

        Kuruması için serilen buğdayları yemek isteyen kuşları kovalayan Ümran, ucuna bez parçaları takılan sopasıyla bulgurların kurutulduğu alanı bir uçtan bir uca gün boyu geziyor. Böylece bulgurların kuşlara yem olmasını engelleyen küçük çocuk, haftada kazandığı 150 lirayla da aile ekonomisine katkı sağlıyor.

        - "Babam okula gitmek için beni teşvik ediyor"

        Ümran İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce ailesiyle Suriye'den kaçarak Nizip'e geldiklerini söyledi. Babasının çeşitli işlerde çalışarak kendisine ve kardeşlerine bakmaya çalıştığını anlatan İbrahim, okula gitmekten pek hoşlanmadığını, evde de kardeşleriyle sürekli kavga ettiğini belirtti. Ümran, şöyle devam etti:

        "4 kardeşim var. Evde olduğumda zaman zaman kavga ediyordum. Babam da yaramazlık yaptığım için bana kızıyordu. Sürekli kavga çıkınca babam beni buraya getirdi. 'Burada yorulunca evde kardeşlerinle kavga edemezsin' dedi. Yorulduğum zamanlarda babam okula gitmek için beni teşvik ediyor ama bakalım zaman ne gösterecek? Şimdilik, burada sabahtan akşama kadar kuşları kovalıyorum. Hem para kazanıyorum hem de zaman geçiriyorum."

        Sabah saat 8.00'de fabrikaya geldiğine işaret eden Ümran, buğdayların açık havada kurutulmaya bırakıldığı alanda elinde ucuna bez parçaları bağladığı sopayla kuşları kovaladığını aktardı. Ümran, "Buğday olunca kuşlar sürekli konarak onları yemek istiyor. Ben de gün boyu elimde sopayla onları kovalıyorum. Güneş altında durmak biraz zor oluyor ama haftalık 150 lira alıyorum. Aileme destek oluyorum." dedi.

        Küçük Ümran, havalar soğuyana kadar buğdayları kuşlardan korumaya devam edeceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler