Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'un Havza ilçesinde öğrenciler, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla camileri ziyaret etti.

        Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Havza Kevser Camisi'ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından cami, bölümleri ve din görevlileri konularında bilgi verildi.

        Akyazı, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın kutlandığını hatırlattı.

        Bu yıl kutlamaların temasının "cami ve kitap" olduğunu bildiren Akyazı, "Bu yıl haftamızın sloganı 'sen de gel, sen de oku'. Camilerimiz, İslam toplumunda sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal ve günlük yaşam merkezleridir. Bunun en güzel örneklerinden biri de ilçemizdeki tarihi Yörgüç Mustafa Paşazade Camisi'dir. Cumhuriyetimizin ilk mitingi bu camimizde düzenlenmiş, Milli Mücadele için ilk kıvılcım bu camimizde çakılmıştır." ifadelerini kullandı.

        Tanıtımın ardından camide öğrenciler tarafından okuma etkinliği yapıldı. Ziyarette öğrencilere Akyazı tarafından kitap ve dergi hediye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler