Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalaman Açık Ceza infaz kurumunda sabun üretim kursunu başarıyla tamamlayan hükümlülere sertifikalarını törenle verdi.

        Dalaman Açık Ceza infaz kurumunda hükümlülerin topluma kazandırılmalarını amaçlayan eğitimler kapsamında istekli hükümlülere Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile düzenlenen sabun üretim kursunu başarıyla tamamlayan hükümlüler için sertifika töreni düzenlendi.

        Törende konuşan Çiçek, Adalet Bakanlığının yaptığı düzenlemelerle Ceza ve Tevkif evlerinin eğitim alanı haline getirdiğini belirterek, hükümlülerin düzenlenen iş ve meslek eğitimleri ile topluma kazandırıldığını söyledi.

        Hükümlülerin yapılan çalışmalar ile meslek sahibi olarak kendine güvenen, sosyalleşmiş, eğitim düzeyi artmış bireyler olmalarının sağlandığını vurgulayan Çiçek, "Bu eğitimler eski hükümlülerin yeniden suça karışmalarını engelliyor. Eğitimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

        Geçen zamanın herkesin aleyhine olduğunu belirten Çiçek, "Eğer zamanımızı değerlendiremezsek, zamanı çok iyi kullanamazsak zaman bizi mahkum etmiş olur. Ama zamanımızı iyi değerlendirdiğimizde biz zamanı mahkum ederiz. Bu da bizim hayatımızı kolaylaştırır. Ceza İnfaz kurumumuz sizler için ne gerekiyorsa yapıyor. Sizlerden isteğimiz yeteneğiniz olan alanda eğitim alarak burada kaldığınız zamanı iyi değerlendirmenizdir." diye konuştu.

        Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San ise, Açık Ceza İnfaz Kurumunda 19 iş kolunda faaliyet yürütüldüğünü ve bunun yanında da eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti.

        Okuma yazma kursları ile başlayan eğitimlerin açık öğretim fakültesine ve hayat boyu öğrenmeye kadar ulaştığını aktaran San, şu bilgileri aktardı:

        "Kurumumuzda şu anda 91 açık öğretim lisesi, 12 açık öğretim ortaokulu, 9 açık öğretim fakültesi ve 7 örgün üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Ayrıca ziraat, hayvancılık, yumurta tavukçuluğu, restoran, oto bakım-onarım, marangoz ve doğrama, fırıncılık, çay ocakları, inşaat, demircilik, pide salonu, otel, temizlik, kantin, terzi, elektrik, alüminyum doğrama iş kollarında 230 hükümlü sigortalı olarak çalıştırılmaktadır."

        San, 6 bin yumurta kapasiteli yumurta tavukçuluğu tesisinin de açıldığını kaydederek, bin ton kapasiteli soğuk hava deposunun bakanlık olurunun tamamlandığını ve soğuk hava deposu çalışmalarına başlandığını dile getirdi.

        Konuşmaların ardından sabun üretimi kursunu başarıyla tamamlayan hükümlülere sertifikaları Amir ve protokol üyeleri tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler