Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Hakkari İl Müdürü Akif Bildirici, Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 3 köy korucusunun ailesini ziyaret etti.

        Yüksekova'da yol çalışması yapan iş makinelerinin güvenliğini sağlarken uğradıkları terör saldırısında şehit olan köy korucularına taziye ziyaretleri sürüyor.

        Şehit korucular Ömer Özbiçen ile Kemal Özbek'in ilçeye 45 kilometre mesafede Yeniışık Köyü'ndeki ailelerine ziyarette bulunan Bildirici ve beraberindeki ekip, ailelerin sorunlarını dinledi.

        Ardından şehit korucu Rıfat Dilce'nin Esenyurt Mahallesin'deki ailesine de taziye ziyaretinde bulunan Bildirici, şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye etti.

        Bildirici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitliğin kutsal bir mertebe olduğunu söyledi.

        Ülke ve millet olarak şehitlerin sayesinde var olduklarını belirten Bildirici, şöyle konuştu:

        "Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de ve peygamberimiz birçok hadisinde şehitlik mertebesinin çok özel bir mertebe ve derece olduğunu bildirmektedirler. Bizler de, şehitlerimizin ailelerine hem bir başsağlığında bulunmak, şehit ailelerimizin varsa ihtiyaçlarını tespit etmek, sürekli onların yanlarında olacağımızı ifade etmek için bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Ziyaret sırasında şehit ailelerinin devletine bağlılığını ve devletten beklentilerinin olduğunu gördük."

        İl Müdürlüğü, valilik ve kaymakamlık olarak sürekli şehit ailelerinin yanında olacaklarını aktaran Bildirici, ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için de tüm gayret sarf edeceklerini kaydetti.

        Şehit aileleri de, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler