Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Başkale Kaymakamı Abdulselam Öztürk, ilçeye atanan aday öğretmenleri makamında kabul etti.

        Öztürk, ziyarette, Milli Eğitim Bakanlığın tarafından şubat ayındaki öğretmen atamasıyla Başkale "öğretmen yetiştirme sürecine" alınan aday öğretmenlerle sohbet etti.

        Öztürk, öğretmenlik mesleğinin çok fedakarlık isteyen, kutsal bir meslek olduğu söyledi.

        Doğu Anadolu Bölgesi'nin en güzel ve önemli ilçelerinden birinde görev yapmanın, burada insan yetiştirmenin büyük bir hizmet olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

        "Gelecek nesillerin yetişmesinde öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşüyor. Bizler, eğitime çok büyük önem veriyoruz. Başkale'de kaymakamlık olarak eğitim kurumlarına açık çek verdik. Her konuda sınırsız destek veriyoruz. Sizlerden vatanına, milletine bağlı, geleneğine, göreneğine, kültürüne bağlı, üreten insanlar yetiştirmenizi temenni ediyorum."

        Aday öğretmenler de buraya gelmekten çok çekindiklerini ancak Başkale halkından gördükleri ilgi ve alakanın bunun yersiz olduğunu gösterdiğini belirttiler.

        Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa ve Şube Müdürü Akif Bilgin de hazır bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler