Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin'de, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlı ve Afşin Vergi Dairesi Müdürlüğü işbirliği ile "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, vatandaşların kanunun getirdiği avantajlardan yararlanması gerektiğini söyledi.

        6736 sayılı kanunun, daha önce farklı farklı yasalarla yapılan yapılandırmaları bir araya toplayan geniş kapsamlı bir yasa olduğunu belirten Kaya, " 6736 Sayılı Kanun, vatandaşlara, özellikle maliye, SGK ile birlikte birçok kuruma mevcut borçların tasfiyesi noktasında çok ciddi avantajlar getirdi." dedi.

        Kaya, borç yükü azaltıldığını ve azaltılan borç yükünün uzun vadeli taksitlerle ödeme imkanı sunulduğunu belirtti.

        Düzenlemenin 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçları kapsayacağına dikkat çeken Kaya, şunları kaydetti:

        "Borçlara uygulanan gecikme zammı silinecek ve yurtiçi fiyat endeksi artışı kadar fark eklenecek. İndirimle belirlenen yeni borca 18 ay taksit imkanı verilecek. Borcunu peşin ödeyene faiz ve gecikme zammının yüzde 50'si oranında ilave bir indirim daha yapılacak. İtilaflı vergi ve sigorta borçları yeniden yapılandırılacak. Gecikme zammı silinecek, kalan tutara yurtiçi fiyat endeksi artışı kadar fark eklenecek. Borcunu peşin ödeyenlere ise ilave bir indirim daha sağlanacak. Başta emlak vergisi olmak üzere belediyeler tarafından tahsil edilen vergiler ve hizmet bedelleri de yeniden yapılandırma kapsamına giriyor. Vergi ve prim borcu peşin ödenirse faiz ve gecikme zammının yüzde 50'si alınmayacak. Düzenleme ile işletmelerin kasa ve ortaklardan alacaklarına ilişkin düzenlemeye gidilecek. İşletmede olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizatın kayıt altına alınması sağlanacak. Vergi Dairesinin tahsil dairesi olarak devlet adına aldığı idari para cezaları dışında hemen hemen bütün ödemeler bu kapsama giriyor."

        Toplantıya, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Gelir İdaresi Grup Müdürü Halil İnce, Afşin Vergi Dairesi Müdürü Celal Karık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, serbest muhasebeciler ve mali müşavirler, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler