Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Hisarcık ilçesinde, "Sebze tarımını geliştirme" projesi kapsamında, 16 çiftçiye bin 725 kilogram sarımsak tohumu dağıtıldı.

        Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Ulaşlar Köyü'nde yapılan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, devletin her zaman çiftçinin yanında olduğunu söyledi.

        Sarımsağın buğdaya göre 8-10 kat daha fazla para kazandıran bir ürün olduğuna işaret eden Gümüş, şunları kaydetti:

        "Üstelik bu sarımsaklar Şaphane Üçbaş Köyünden temin edilen kendi yerli çeşidimiz. Daha önce buralarda farklı çeşitlerin denemesi yaptık ancak başarılı olmamıştık. Kendi yerli çeşidimizi tercih etmemizin sebeplerinden bir tanesi de bu yörenin kendi toprağına, kendi suyuna, kendi havasına adapte olmuş ve bize göre daha kaliteli bir sarımsak çeşidi olması."

        Gümüş, müdürlük olarak doğru tarım ve doğru ürün destekleri vererek çiftçilerin çok kazanması için çalıştıklarını, çiftçilerin çok kazanması durumunda Türkiye'nin de kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

        Daha sonra çiftçilere tohumları verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler