Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Ardahan'ın sınır ticaretinin merkezi olacağını belirterek, "Bu uygulamada vergi muafiyeti sebebiyle daha ucuza ürün satıp daha ucuza ürün alacağız. Bu Ardahan'da bir ekonomik canlanma yaratacaktır" dedi.

        Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 9. Sanayi ve Ticaret Şurası'nda Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisine Ardahan'a sınır ticareti merkezinin açılacağı müjdesini verdiğini söyledi.

        Kentin yıllardır bu müjdeli haberi beklediğini dile getiren Demirci, "Ardahan'a bu kez önemli bir haber ile dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu nedenle Başbakan Yıldırım ve ilgili bakanlara teşekkür ediyorum. Sınır ticareti ile Ardahan'ın iki sınır kapısı faal olacak ve kazanan Ardahanlı olacak" dedi.

        Sınır ticareti uygulamasının önemine işaret eden Demirci, şöyle devam etti:

        "Sınır ticareti dediğimiz durum, sınır illerinin komşu olduğu ülkelerin sınır illeriyle karşılıklı ticaret yapmasının yolunu açıyor. Gümrük sahası dışındaki yerlere tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Bu uygulamadan faydalanmak için Ardahan'da yaşamak yeterli olacak. Bu uygulama serbest bölgeden farklı bir uygulama. Yani vergi muafiyeti tanıyan gümrüksüz sahalar oluşturulacak. Bu bizim için çok önemliydi. Biz bunu talep ettik. Başbakanımız Yıldırım bana iki ay sonra Ardahan'da sınır ticareti merkezinin kurulacağı müjdesini verdi. İlgili bakanlar da bizden aldıkları talebe anında karşılık verdiler. Hemen dönüş yaptılar."

        Demirci, söz konusu ticaretin yapılacağı pilot bölgeler için de kendilerine ilgili bakanlıklarca ayrıntılı bilginin daha sonra verileceğini belirtti.

        Ardahan'ın Gürcistan'a açılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı için geçerli olacak söz konusu sınır ticaret merkezi ile Ardahan ekonomisinin canlanacağını dile getiren Demirci, "Bu uygulamada vergi muafiyeti sebebiyle daha ucuza ürün satıp daha ucuza ürün alacağız. Ardahan'da bir ekonomik canlanma yaratacaktır. Yani bir Ankaralı gelip Ardahanlı'dan ürün alabilecek." diye konuştu.

        Başbakan Yıldırım'ın sınır ticareti merkezi müjdesinin Ardahan'da sevinçle karşıladığını anlatan Demirci, "Başbakanımız Yıldırım'a teşekkür ediyoruz. Ardahan tarihinde ilk kez böyle bir kazanca sahip olacak ve bunu iyi değerlendirileceğiz. Ardahan sınır ticaretinin merkezi olacak." ifadesini kullandı.

        Demirci, 2 ay içinde faaliyete girecek olan sınır ticareti uygulamasının önemini herkese anlatacaklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler