Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Söğüt Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programı düzenlendi.

        Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hüseyin İzgi, "Gençler camilerde neden az, neden hep ihtiyarlar bu camilere geliyor ve camilerle gençleri nasıl buluşturabiliriz" düşüncesiyle "Cami ve gençlik" temasının belirlendiğini söyledi.

        Kadınlar camilerde nasıl rahat bir şekilde faydalanabilirler, hem abdesthane hem de kendilerine ayrılmış ibadet yerleri konusu içinde "Cami ve kadın" temasını belirlediklerini anlatan İzgi, "Bu yılki temamız 'Cami ve kitap'. Peygamberimize ilk vahiy olunan ayet 'oku' diye başlıyor. Burada okumaya ve araştırmaya büyük önem vermeliyiz. 1430 yıllık Muhammed ümmetinin tarihine baktığımız zaman, ne zamanki okumaya, ilime, hikmete, maneviyata önem verilmiş Cenab-ı Allah o milleti aziz kılmış." dedi.

        İlçe Müftüsü Mehmet Ali Bal ise, camilerin topluca alınların secdeye geldiği, omuz omuza birbirine Allah'a kulluk ve kardeşlik için kenetlendiği yerler olduğunu belirtti.

        Müftü Bal, "Biz, bu memlekette 15 Temmuzu yaşadık. Kendimize, ümmete ve insanlığa karşı mahcup olduk. Türkiye'nin Müslüman coğrafyasına en fazla ihtiyacı olduğu dönemde, zafiyeti içimize sokmaya çalışan fitne odaklarının imtihanından geçirildik. Ama Cenab-ı Allah bize bu millete bir daha şans verdi. Salalarla dirildik. Milletin sinir ve manevi uçlarına dokunulduğunda 'hayır' biz tükenmedik buradayız diyecek nice insanlar necip nesil geldi." diye konuştu.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona eren programa, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, daire müdürleri ve din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler