Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Vali Mustafa Toprak, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu'nun babaevine taziye ziyaretinde bulundu.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Toprak, şehit Hacıoğlu'nun Yazıhan ilçesi Sürür Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret ederek, şehidin dedesi, babası ve aile fertlerine başsağlığı diledi.

        Beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'la şehidin baba evine giden Vali Toprak, Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Şahin Kaplan, çok sayıda 2. Ordu Komutanlığı personeli, İlçe Müftüsü Cemil Alıcı ile vatandaşlar tarafından karşılandı.

        Mahalle sakinleri ile görüşerek başsağlığı dileyen Vali Toprak, şehidin baba evinde şehidin babası ve dedesi ile görüşerek kendilerine ve tüm aile fertlerine baş sağlığı diledi.

        Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu belirten Vali Toprak, "Halkımız güçlü, tarihi şan ve şerefle dolu ordumuz güçlü, aramıza sokulan nifaklar karşısında önemli olan bizim gücümüzdür. Bu gücümüzü 15 Temmuz'da gösterdik. Bu hainler el ele verse de ihanet içinde her türlü alçaklığı ve alçakça saldırılarını yapsa da emellerine ulaşamayacaklar, kahrolup gidecekler." ifadesinde bulundu.

        Şehidin sosyal medyada yaptığı paylaşıma da değinen Vali Toprak, şunları kaydetti:

        "Kahraman vatan evladımızın vatan sevgisini ve inancını 'Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın salasıyla gideriz' sözlerini sosyal medya paylaşmış olmasından gördük, böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için sizleri, aile büyüklerini tebrik ediyorum. Bu sözleri okuyunca yüreğimiz dağlandı, şehidimiz için üzüldük, hayır dualarımızı okuduk, bir yandan da gurur duyduk, böyle bir vatan sevgisine ve inanca sahip evlatlarımızın olmasından, sizlerin de böyle evlatlar yetiştirmenizden. Siz bir şehit babası olarak cennette yerini alacak olan bir evlat babası olarak unutmayın, Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman sizlerin yanındadır, her zaman sizinledir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler