Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Siverek'de biçerdöver giremediği bazı bölgelerde çeltik hasadı orakla yapılıyor.

        İlçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Üzümcük Mahallesinde engebeli arazi nedeniyle hasadı yapılan çeltiği, kadınlar orakla biçiyor.

        Çevre mahallerde yaşayan yaşları 15 ile 35 arasında değişen onlarca kadın, sabahın erken saatlerinde tarlalara çalışmaya giderek günlük 35 lira alan kadınlar, aile ekonomilerini katkıda bulunuyor.

        Tarlada çalışan 20 yaşındaki Özlem Göngür, gazetecilere yaptığı açıklamada tarlada çalışarak eşine yardım etmeye çalıştığını söyledi.

        Maddi durumlarının iyi olmadığı aktaran Göngür, "Günlüğümüz çok az, kiracıyız eşim işsiz olduğu için çocuğumu evde bırakıp işe gelmek zorunda kalıyorum. Yetmiyor ama başka çaremiz yok mecburen gelip çalışıyoruz." dedi.

        Tarlasına çeltik eken Hıdır Direkçi de, bölgede engebeli arazinin çok olduğunu ve bu nedenle biçerdöverin giremediğini söyledi.

        Kadınlara iş imkanı sağladıklarını belirten Direkçi, "Biçerdöverin girmediği bölgelerde orakla hasat yapıyoruz. Tarlamızdaki çeltikler yan yattığı için orakla biçmek zorunda kalıyoruz, çeltik fiyatları bizi tatmin etmiyor 25 kilogramlık torbaları 90 TL’ye satıyoruz masrafımız çıkmıyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler