Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan, okuyorum, spor yapıyorum projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi.

        Vali Yavuz Selim Köşger, Vali Güner Orbay Ortaokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukların sağlığına, spor yapmalarına, beden sağlığına önem verdikleri kadar, öğrencilerin ruh sağlığına, düşünce ve fikir sağlığına da önem verdiklerini söyledi.

        Okumanın yanı sıra spor yapmanın da önemine işaret eden Köşger, "SODES projesi kapsamında hazırlanan'Okuyorum, Spor Yapıyorum' her iki alanda izik in çok önemli. Okumak, zihin sağlığımız için, düşünce sağlığımız, yeni fikirler üretmemiz, ülkemizin geleceğini daha iyi kurgulayabilmemiz, geleceğe daha güvenle bakabilmemiz için önemlidir. Spor yapmak ise, sağlıklı beden sahibi olmak için önemlidir. Sizin sağlığınıza, spor yapmanıza, beden sağlığınıza önem verdiğimiz kadar, sizin ruh sağlığınıza da, düşünce ve fikir sağlığınıza da önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise hazırlanan ve uygulanan projeyle öğrencileri hem spor yapmaya, hem de okumaya teşvik ettiklerini belirti.

        Projedeki asıl hedefin spor yapmaya ve okumaya ulaşamayan yoksul ailelerin çocuklarına ulaşmak olduğunu vurgulayanEngin, "Okul bahçesinde yapılan spor kompleksinden ve okuldaki kütüphaneden tüm çocuklarımız faydalanabilecektir." dedi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan da, toplumun önemli bir kesiminin çocuklar ve gençlerden oluştuğunu ifade ederek, proje kapsamında yapılan spor tesisleriyle gençlerin boş zamanlarını değerlendireceklerini kaydetti.

        Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında en çok spor yapan ve en çok okuyan 90 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler