Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Perşembe ilçesinde Ramazan Bayramı'nda yaşanan sel nedeniyle çöken Akçaova Köprüsü'nün iki ay içinde yeniden hizmete gireceği bildirildi.

        Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Perşembe ilçesinde, temmuz ayında aşırı yağışlar yüzünden meydana gelen sel felaketinin açtığı yaraların birbir sarıldığını belirtti.

        Sel suları nedeniyle Altınordu'dan Perşembe ilçesine ulaşımın sağlandığı Akçaova Köprüsü'nün de yıkıldığını hatırlatan Gündoğdu, şunları kaydetti:

        "Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağışın düşmesiyle meydana gelen felaket köprülere, hanelere, ev ve araçlara zarar vermişti. Doğal afete 120 iş makinesi ve 430 belediye personelinin yanı sıra Kızılay, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri de müdahalede bulunmuştu. Akçaova Irmağı'nın taşmasıyla büyük hasara uğrayan Perşembe ilçemizdeki Akçaova Köprüsü’nün inşası için ihale yapıldı ve çalışmalar başlıyor. Hasarlı köprünün yıkılarak yenisinin iki ay içinde hemşehrilerimizin hizmetine açılacağını öngörüyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler