Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da kapıcı Üzeyir Kaya'nın, "yasak aşk" yaşadıkları öne sürülen eşi ve yeğeni tarafından balta ile öldürülüp cesedinin yakıldığı iddiasıyla devam eden davada sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

        Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nezahat Kaya ve Yahya Kaya ile iki tarafın avukatları katıldı.

        Sanık Nezahat Kaya ve Yahya Kaya, savunma yapmayacaklarını ve yargılamanın bir an önce sonuçlandırılmasını istediklerini söyledi.

        Duruşmada mütalaasını veren savcı, Antalya'nın Hurma bölgesinde kapıcılık yapan Üzeyir Kaya'nın eşi Nezahat ve yeğeni Yahya arasında olaydan 3 ay önce bir yakınlaşma olduğunu ve ikilinin, Üzeyir Kaya'yı gayrimeşru ilişkiye bir engel olarak gördüklerini savundu.

        Üzeyir Kaya'nın, Boğaçayı yakınında önce başına balta ile vurulması ve daha sonra yakılması olayında Nezahat Kaya'nın azmettirici olduğu belirtilen mütalaada, Yahya Kaya'nın da öldürme olayını gerçekleştirdiği kaydedildi.

        Mütalaada, Yahya Kaya'nın olayda kullandığı baltayı saklaması için Nezahat Kaya'ya verdiğini ve delillerin yok edilmesi için cesedin benzinle yakıldığı belirtildi.

        Savcı olayla ilgili, sanık Yahya Kaya'ya "tasarlayarak öldürme" suçundan, Nezahat Kaya'ya ise "tasarlayarak öldürme eylemine azmettirme" suçunda ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

        Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.

        - Olay

        Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Boğaçayı yakınında 3 Şubat 2013'te Üzeyir Kaya'nın cesedi bulunmuştu. Baltayla öldürüldüğü ve yakıldığı anlaşılan Kaya'nın ölümüyle ilgili yeğeni Yahya Kaya ve eşi Nezahat Kaya gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Yapılan soruşturmada, Kaya'nın eşi Nezahat Kaya ile yeğeni Yahya Kaya arasında gönül ilişkisi olduğu iddia edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler