Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu’nun Ünye ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar adliyeye sevk edilen 382 kişiden 181’inin tutuklandığı bildirildi.

        Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz yaptığı yazılı açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ünye ve mülhakatları Akkuş, Aybastı, Fatsa, Korgan ve Kumru’da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, hakim, cumhuriyet savcısı, polis, öğretmen, çeşitli kamu kurumunda çalışan memurlar ve diğer kişilere yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 452 kişiden 382’si emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.

        Soruşturma kapsamında 382 kişiden 181’inin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, 201 kişininse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

        İlçede operasyon kapsamında 9 kişinin arandığı, gözaltına alınan 7 kişinin ise İlçe Emniyet Müdürlüğünde adli işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler