Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, milletvekilliği adaylıklarında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) milletvekili olmaması hususunda olumsuz kamuoyu algısı oluşturma gayretiyle elinden geleni yaptığını bildirdi.

        Tin, yaptığı yazılı açıklamada, komisyonun ilk konuğu olarak tanık sıfatyla ifade verdiğini hatırlatarak, milletvekili olmadan önce partisinde iki dönem il başkanlığı yaptığını ve FETÖ'nün tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de gerek kamu, gerekse STK'lara nasıl bir sızma gayreti içinde olduğuna tanıklık ettiğini belirtti.

        Bu yapının milletvekili olmasını engellemek için karalama ve iftira kampanyaları yürüttüğüne işaret eden Tin, şu ifadelere yer verdi:

        "MÜSİAD Şube Başkanlığı yaptığım dönemlerde ve Sanayi Odasında görev aldığım süreçlerde bu manada ciddi hadiselerle karşı karşıya kaldık. Yine AK Parti içinde 15 yıldır siyaset yapmaktayız. İl başkanlıklarından milletvekilliğine kadar birçok görevlerde bulunduk. Hatta milletvekilliği adaylıklarımda bu örgüt, milletvekili olmamam hususunda olumsuz kamuoyu algısı oluşturma gayretiyle elinden geleni yaptı. Partimizin içine fitneler sokmaya çalıştılar. Amaçları, başarılı bir siyasi hareketi ya kendi güdümlerine almak ya da yok etmekti. O dönemlerde hiç kimse bunların art niyetli, bu kadar vatan, millet düşmanı olabileceğini düşünemiyordu. Ta ki 17-25 Aralık'ta yaşananlara kadar. Bu yaşananlar, bu hain yapının gizli ve hain planlarını ve haçlı zihniyetinin maşası olduklarını, siyonizmin ve emperyalizmin uşaklığını yaptıklarını ortaya çıkardı."

        15 Temmuz gecesi Ankara'dan Denizli'ye saat 21.00 sularında döndüğünde yaşanan hareketlilik üzerine partide kriz masası kurduklarını dile getiren Tin, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız'ı arayıp "Siz darbecilerden yana mısınız yoksa milletin yanında mısınız?" diye sorduğunda milletten yana olduğunu belirtmesinin, kendilerine büyük güç verdiğini kaydetti.

        Darbecilerin hedeflerinin 580 mavi bereli askeri Ankara ve İstanbul'a götürmek ve kanlı darbe girişiminde daha fazla kanın akmasını sağlamak olduğuna işaret eden Tin, "Denizli'nin bu darbe girişiminde yaptığı en önemli katkı, Çardak Havalimanından askerlerin çıkışına izin vermeyerek belki de bu hareketin engellenmesini sağlamaktır. Orada milletimiz kahramanlık örneği göstererek cesareti ve iradesini ortaya koymuş, tehlikeyi durdurmuştur." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler