Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Hasköy ilçesinde havaların soğumaya başlamasına rağmen çilek üretimi sürüyor.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2013 yılında uygulamaya konulan ve İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan proje kapsamında ilçeye bağlı Böğürdelen köyünde Muhtar Mehmet Nuri Zeren tarafından ekilen çileğin hasadı, devam ediyor.

        Zeren, yaptığı açıklamada, daha önce çileklerin kente Ege'den geldiğini, bu mevsimde ilk kez Muş’ta çilek üretiminin devam ettiğini vurguladı.

        İlkbahar mevsiminden başlayarak kar yağıncaya kadar çilek yetiştirmeye devam ettiklerini belirten Zeren, "Bu, bölge açısından çok önemli bir şey ifade ediyor. Hem gelir konusunda hem de vatandaş marketlerden taze meyve alıyor." diye konuştu.

        Çileğin kilosunu perakende olarak 3,5 liradan satışa sunduğunu anlatan Zeren, "Ancak marketler bunu 7,5 liradan satıyor. Neticede bizde kazanıyoruz ama marketlerin vatandaşa biraz daha tolerans tanıması gerekiyor. Çileklerimiz tamamen doğal yetişiyor ve hiç bir katkı maddesi yok." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler