Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, kanserin dünyada ve Türkiye'de sebebi bilinen ölümler sıralanmasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada geldiğini bildirdi.

        Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balcı, kanserin korunabilir bir hastalık ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte birinin önlenebildiğini belirtti.

        Balcı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) kurulan yerlerde ücretsiz kanser taramaları yapıldığını kaydetti.

        Meme kanserinin 40-69 yaş arası, rahim ağzı kanserin 30-65 yaş arası ve kolon kanserinin de 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde ücretsiz tarama yapıldığını bildiren Halk Sağlığı Müdürü Balcı, şunları söyledi:

        ''Meme kanseri, kadınlarda görülen kanser türlerinin başında gelmektedir. Meme kanseri, Türkiye'de her yıl 4 bin 300 kadının hayatını kaybetmesine neden olurken, bu rakamın trafik kazaları nedeniyle oluşan yıllık can kaybıyla aynı olması, hastalığın ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bu yüzden 20 yaş üstü tüm kadınların her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapması ve 40 yaşın üzerindeki tüm kadınların da 2 yılda bir mamografi çektirmeleri gerekmektedir. Çünkü meme kanseri çoğu zaman hiç belirti vermeden de gelişebilir bir hastalıktır. Meme kanseri, memede ele gelen sertlik, şişlik, iki meme arasındaki simetrinin bozulması, meme derisinde kalınlaşma, kızarma, gözenekli doku görünümü olması, meme başının içeri çökmesi, meme başından kanlı, iltihabi akıntının gelmesi gibi belirtiler verebilir. Hiçbir kadın benim başıma gelmez dememeli, meme kanserine karşı önlemini almalıdır.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler