Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" programının finali gerçekleştirildi.

        EXPO 2016 Antalya'da yapılan final yarışmasını, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ile kamu, kurum müdürleri izledi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, burada yaptığı konuşmada, kadın çiftçilerin sadece kendi çocuklarının değil, tüm milletin karnını doyurduğunu söyledi.

        "Halkımızın, köylümüzün, kadın çiftçimizin hizmetkarıyız. Tarım ve çiftçilik Antalya'nın tarihi kültürel coğrafi değeridir ve Antalya Türkiye'nin en önemli tarım ilidir." diyen Türel, Antalya'nın Türkiye'de tarımda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

        Antalya'nın, turizmin ve tarımın başkenti olduğunu ifade eden Türel, yarışmanın asıl hedefinin tarıma değer katan kadın çiftçileri teşvik etmek olduğunu bildirdi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Dallı da "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve kültür yarışmasını başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirterek, gelecek yıllarda da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa projeler yürütüleceğini söyledi.

        Türkiye'deki tarımsal üretim değerlerinde birinci olmanın, kadın çiftçiler sayesinde olduğunu belirten Dallı, "Birçok projemizi kadın çiftçilerle yürütüyoruz. Kadın çiftçilerimize gerekli teknik ve teknolojik destekler vererek, eğitilmesi için gayret ediyoruz." dedi.

        Dallı, özellikle Antalyalı kadın çiftçilerin bilinçli, bilgili ve yeni bilgiler öğrenmeye açık olduğuna dikkati çekerek, tarıma her zaman destek vereceklerini belirtti.

        Yarışmada, Serik'ten Ümmühan Sır birinci, Korkuteli'den Ümmü Akgün ikinci, aynı ilçeden Havva Koç üçüncü oldu.

        Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye ise 7 bin 500 lira para ödülü verildi. Ayrıca, Antalya Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kadın çiftçilere cumhuriyet altını hediye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler