Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının birlikte yürüttüğü "Bir Kan Bir Fidan" projesi kapsamında ilçede kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

        Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde her yıl geleneksel olarak Kızılay'a kan bağışında bulunduklarını anımsattı.

        Proje kapsamında her bağışa karşılık bir fidanı toprakla buluşturacaklarını belirten Çelik, şunları söyledi:

        "Etkinliğe katılanlar hem kan bağışıyla hayat kurtaracak, bununla birlikte dikilecek fidanla gelecek nesillere yeşil, tertemiz bir doğa bırakmak için bir adım atmış olacaklar. Bağış kasım ayı sonuna kadar sürecek. Bu kampanyada kan bağışında bulunanların her biri için üzerinde isimlerinin bulunduğu birer fidan dikilecek. Ayrıca bu yılı içinde Erdemli'de kan bağışında bulunanların sayısı kadar fidan da yine toprakla buluşturulacak. Herkesi kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz."

        Çelik, etkinliğin ilk gününde 120 kişinin bağış için başvurduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler