Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın geleceğini oluşturmak için çalıştıklarını ve şehri 15 yıl içinde Türkiye'nin en çağdaş kentlerinden biri haline getireceklerine inandığını belirtti.

        Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sözlü, Seyhan ve Çukurova ilçelerinin muhtarlarıyla, Fatih Mahallesi Muhtarlığı'nda bir araya geldi.

        Sözlü, insanların siyasi görüşlerine bakmadan, kökenleriyle, mezhepleriyle ilgilenmeden hizmet etmeyi benimsediklerini belirtti.

        Adana'da yaşayan herkesi Adanalı olarak kabul ettiklerini vurgulayan Sözlü, şu ifadelerde bulundu:

        "Adana'nın huzuruna, barışa, kardeşlik iklimine, kolektif ruhla kalkınmaya katkı koymak için birlikte çalışmalıyız. Bunda hepimizin sorumluluğu var. Biz muhtarlarımıza hürmet ediyoruz, muhtarlarımızla birlikte Adana’ya hizmet ediyoruz. Muhtarlarımızı mahallelerdeki uç beyleri gibi görüyoruz. Mahallelerimizin sorunlarını, siyasi görüş ayırt etmeden, yarın kime oy verileceğini hesaplamadan çözmek için çalışıyoruz. Geçmişte Fatih Mahallesi de dahil Adana'da bir çok yerde, siyasi gerekçelerle iyi planlama yapılmadı. Şehrin merkezini düzeltme noktasında, tarlaları yeni imar alanları olarak açmıyorum. Bunun sonucu belki iki üç yılda alınmayacak. Adana'yı düşündüğümüzde bir günde bu hale gelmedi. Adana 25-30 yılda bu hale geldiyse, Allah nasip ederse iyi bir planlamayla 10 yılda gözle görülür şekilde değiştireceğim. Adana'yı 15 yılda Türkiye'nin en modern şehirlerinden biri haline getireceğimize inanıyorum."

        Adana’da açılacak yeni bulvar ve kavşaklarla ilgili de bilgi veren Sözlü, şöyle devam etti:

        "Adana trafiğini rahatlatacak projeler hayata geçecek. Projeler Adanalının 1 lirasını boşa harcamayacak. Adana'nın gelecek 50-100 yılını planlıyoruz. Şehirlerin ömrü binlerce yılla ifade edilir, şehirler ölümsüzdür. Görev sürem 5 yıl. Bu 5 yılı uzatmak için Adana'nın geleceğiyle oynayamayız. Beş yıl Adana'nın ömrü içinde okyanusta damla gibi. Şehirlerin geleceği görev sürelerimize feda edilmemeli. Şehir ailenin namusu gibidir. İlk görevimiz şehrimizi korumaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler