Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), bazı gazetelerde yer alan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın Korkuteli ilçesindeki Termal Kurutma Tesisine yönelik iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

        ASAT'tan yapılan yazılı açıklamada, iddialara konu olan alanın denetimi ve sorumluluğunun Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT Genel Müdürlüğünde olmadığı gibi bu bölgeden su şebekesi hattı da geçmediği kaydedildi.

        Antalya’nın suyunu ve denizi korumak için çalışmalarını sürdüren ASAT Genel Müdürlüğünün Türkiye’ye örnek olan projeleri ile ne su şebekesine ne de Akdeniz'e bir damla kirli su bulaştırmadığına işaret edilen açıklamada, Antalya'nın dört bir yanından her gün alınan su numunelerinin ASAT laboratuvarlarında incelendiği ve kentin suyunun sürekli gözetim altında tutulduğu bildirildi.

        Hurma Atıksu Arıtma Tesisi ve Lara Atıksu Arıtma Tesisleri'nin yıllardır Antalya'ya hizmet verdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

        "Bahsi geçen çamur bertaraf firmaların belgelendirilmesinde, faaliyet alanlarını sorgulanmasında ASAT Genel Müdürlüğünün yetkisi bulunmamaktadır. Korkuteli ilçesinde bulunan Çamur Bertaraf Tesisine gelen arıtma çamuru kaynaklarının, denetim yetkimiz olmadığı için idaremizce bilinmesi mümkün değildir. ASAT Genel Müdürlüğünün yetki belgesi olmayan ve mühürlenen bir kuruma ihale verdiği iddiası da gerçek dışıdır. İdaremizce yapılan tüm işlemlerde ilgili firmalardan gerekli tüm belge ve izin belgeleri istenmektedir. İddialara konu olan firma da tüm izin belgelerini teslim etmiştir. Mühürlenme iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler