Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Döşemealtı ilçesine yapılacak yeni Antalya Otogarı için tapu teslim töreni yapıldığı bildirildi.

        Döşemealtı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye binasında yapılan törende yaptığı konuşmada, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yapılan işbirliklerinin vatandaşların menfaatleri doğrultusunda olduğuna dikkat çekti.

        Türel, bazı konulardaki küçük adımların aslında büyük anlamlar ifade ettiğini vurgulayarak, Döşemealtı Belediyesinin Antalya'ya yeni bir otogar kazandırmak için verdiği destekle Büyükşehir Belediyesinin toplu iş merkezi için verdiği desteğin, önemli bir işbirliğini işaret ettiğini belirtti.

        Antalya'da otogarın artık şehir içerisinde kaldığını ifade eden Türel, şöyle konuştu:

        "Çevre yollarımız tamamlanıyor. Şehir trafiğinin de rahatlatılması adına batı ve kuzey çevreyollarına yakın bir yere otogar taşınmalı. Bu noktada bir mülkiyet devri ile burada otogar yapabilme imkanımızı ortaya çıkarttınız. Onun için çok teşekkür ediyorum. Antalya'mıza hizmet için yola çıktık. İktidar muhalefet ayrımı seçildikten sonra söz konusu değildir. Seçildikten sonra, 'siyasi parti rozetlerimizi kapıda bırakıyoruz' dedik. Bir iktidar muhalefet işbirliğinin hizmet noktasında en güzel örneğinin verildiğini herkese göstermek adına çok önemli, o yüzden de size teşekkür ediyorum."

        Türel, güneş enerjisi ile enerjisini üreten bir otogar yapacaklarını vurgulayarak, projenin ilçeye değer katacağını ifade etti. Çağdaş modern mimarinin en güzel örneklerinden birini ortaya çıkaracaklarını dile getiren Türel, "İnşallah tamamlar 2017 içerisinde de inşaatına başlarız." diye konuştu.

        Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de ilçenin geleceği için önemli bir işbirliği yaptıklarını belirterek, ilçeye otogarın yapılmasının Antalya merkez trafiğini rahatlatacağını söyledi.

        Genç, Döşemealtı'nın her geçen büyüdüğünün altını çizerek, kamu özel sektör işbirliğiyle ilçeye ilk tam teşekküllü hastanenin yapılacağını da kaydetti.

        Konuşmaların ardından Genç, mülkiyeti Döşemealtı Belediyesinde olan yaklaşık 100 dönümlük alanın tapusunu, otogar yapılması şartıyla Türel'e verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler