Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Kültür ve Turizm Bakanlığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için yapılacak ilk "15 Temmuz Müzesi", 10 bin metrekare üzerine inşa edilecek. Kazan'da yapımı planlanan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde, şehit ve gazilere ilişkin obje, resim, bilgi ve belgeler yer alacak.

        Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Kazan'daki "Demokrasi Nöbeti"nde yapılacağını açıkladığı 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi için çalışmalara hız verildi.

        Bu kapsamda, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi için 2016-2017 yıllarına sari mimari, inşaat, elektrik, makine mühendisliği, teşhir, tanzim ve peyzaj mimarlığı projelerinin yapımı danışmanlık hizmeti işi için yeterli tecrübeye sahip adaylardan teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusu alınacak. Değerlendirme sonucu, yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak, teklif vermeye davet edilecek.

        İsteklilerin katılımıyla 4734 sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak ihale yapılacak. Ön yeterlilik ihalesi için başvurular, 24 Ekim'e kadar, Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne yapılacak.

        - Müzede 350 kişilik konferans salonu da olacak

        Kazan Belediyesi ile yapılan görüşmelerde müzenin 10 bin metrekare alan üzerine kurulması kararlaştırıldı.

        Müzede 350 kişilik bir konferans salonu da yer alacak. Bakanlık, müzede sergilenmesi için Kazan Belediyesinden 15 Temmuz'da Kazan'da yaşananlar, şehit ve gazilerle ilgili obje, görüntü, resim, bilgi ve belge toplanmasını da talep etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler