Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis'te, Türk Kızılay'ı tarafından düzenlenen kampanyalara katılarak en fazla kan bağışında bulunan 11 kişiye bronz madalya verildi.

        Gezici kan toplama aracıyla Bitlis'e gelen Güneydoğu Kan Bağışı Van Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent merkezinde kurdukları stantta önceki yıllarda en fazla kan bağışında bulunan 11 kişiye düzenlenen törenle bronz madalya verdi.

        Törende konuşan Bitlis Kızılay Şube Başkanı Hayrettin Çoban, kan bağışlama hizmetlerinde Güneydoğu Van Bölgesine bağlı olduklarını belirtti.

        Periyodik olarak il merkezi ve ilçelerde kan bağışı hizmetlerini yürüttüklerini ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

        "Kan bağışı hayat kurtarıyor. Buradaki her bir vatandaşımızın vermiş olduğu kan, bir insanın canının kurtarılması demektir. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri sık sık ilimizden esirgemeyen Güneydoğu Van Kan Merkezi Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Onore etme amaçlı 10 ünite kan veren vatandaşlarımıza bronz madalya verdik. Bunların her seferinde vermiş olduğu kan mutlaka bir insanın hayatının kurtarıcısı demektir."

        Güneydoğu Bölge Kan Merkezinde görevli Kan Bağış Uzmanı Kemal Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis Kızılay Şube Başkanlığı ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

        Geçmişte en fazla kan bağışında bulunan vatandaşları madalyayla ödüllendirdiklerini ifade eden Yıldız, "Bitlis'te hedefimiz 2 günde 250 ünite kan almaktır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen şube başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı onore etme amaçlı Kızılay'a 10 kez kan bağışında bulunanlara bronz, 25 bağışa gümüş, 35 bağışa ise altın madalya taktim ediyoruz." diye konuştu.

        Madalya alan Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürü Oktay Güzelkaya ise Kızılay'a kan vermeye devam edeceğini belirterek, "Kan vermek insan hayatını kurtarmak demektir. Rabbim bize sağlıklı ömür verdiği sürece kan vermeye devam edeceğiz. Burada kan veren arkadaşlara bu hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

        Ardından Çoban, en fazla kan bağışında bulunan 11 kişiye bronz madalyalarını taktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler