Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Sandıklı'da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Sandıklı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Abdullah Şahin ve muhtarları temsilen Yusuf Can ve Kamil Çetin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

        Şahin ve muhtarlar, törenin ardından Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan'ı makamında ziyaret etti.

        Arıcan, ziyarette yaptığı konuşmada, demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarların Osmanlı’dan günümüze kadar görev yaptıklarını belirtti.

        Kaymakamlık olarak her zaman muhtarlarla istişare içerisinde çalıştıklarını ifade eden Arıcan, şunları söyledi:

        "Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, muhtarlık müessesesidir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler