Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Türkeli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na Türkeli Muhtarlar Birliği çelenginin konmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

        Güzelkent köyü muhtar vekili Hayri Gürleyen, muhtarlar adına yaptığı konuşmada, bugünü kendilerine armağan eden hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

        Muhtarın devlet ile köylü arasında köprü görevini üstlendiğini dile getiren Gürleyen, "Muhtar köylüsünün sorunlarıyla ilgilenen, çözüm için çare üreten, köyünün hakkını, hukukunu, düzenini koruyan devlet memurudur. Muhtar deyince kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı bir liman, kimi zaman köyünde kazma kürek elinde bir inşaat işçisidir. Bayramlarda çocukların ailesinden sonra ilk öpecekleri el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde biz muhtarlar oluruz." dedi.

        Törenin ardından muhtarlar, İlçe Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler