Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

        Kocatepe Parkındaki Atatürk anıtı önünde yapılan kutlama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun ve beraberindeki muhtarlar, daha sonra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.

        Ziyaretlerin ardından bir kafeteryada basın toplantısı düzenleyen Koyun, muhtarların köy ve mahallelerde yaşanan sorunların çözümü için köprü görevi gördüğünü dile getirdi.

        Muhtarlığın Osmanlı'dan bu güne gelen ender kanunlardan biri olduğunu dile getiren Koyun, şunları kaydetti:

        "Muhtarlar çağdaş bir kamu yönetimi en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bugün muhtarların karşılaştığı sorunların konuşulması geleceğe taşınacak muhtarlık vizyonunun aynası olacaktır. Bugün ülkemizde 50 bin 292 muhtar görev yapmaktadır. 187 yıllık bir geçmişi olan muhtarlık müessesesinin 21. yüzyıla yakışır koşullarda hizmet verebilmesi için yeni bir köy ve mahalle kanununa ihtiyaç vardır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler