Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, "Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programı" kapsamında Malkara ilçesinde hibe almaya hak kazanan çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

        Malkara Mezbaha tesislerinde geçekleşen törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Cengizhan Erbaş, hibe programıyla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretimin arttırılmasının amaçlandığını kaydetti.

        Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi hakkındaki tebliğin 05 Nisan 2016 tarihli ve 29675 sayılı resmi gazetede yayımlandığını hatırlatan Erbaş, şunları söyledi:

        "Malkara ilçemizde proje kapsamında 38 proje onaylanmıştır. Bunlardan 23'ü büyükbaş hayvancılık projesidir. Proje kapsamında 23 çiftçimize 138 baş büyükbaş hayvan teslim edilmiştir. Genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak olan kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik bu projenin ilçemiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin genç çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum."

        Kaymakam Osman Altın’da genç çiftçilere büyükbaş hayvanlarının teslim töreninde, projenin ülkeye ve genç çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

        Ülkenin sıkıntılı dönemden geçtiğini ifade eden Altın, gençleri daha çok çalışması, üretmesi, birlik ve beraberliğin korunması ile sağlanacağını kaydetti.

        Devlet Üretme Çiftliklerinden (TİGEM) gelen 138 büyükbaş hayvan, kulak numaralarına göre sahiplerine teslim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler