Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Siirt merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 şüpheliden 13'ü, adliyeye çıkarıldı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında 9 Ekim'de aralarında doktorların da bulunduğu hakkında gözaltı kararı verilen 43 kişinin yakalanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Siirt merkezli 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden 13'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinden sonra mahkemeye gönderilen doktor T.A. ve A.Ö tutuklanırken, 7'si doktor, 2'si öğretmen ve 2 sağlık memuru adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltında bulunan 17 zanlının, emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 13 kişiden 2'sinin başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlenirken, 11 kişinin yakalamasına çalışılıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler