Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya'da, "Organik Gelecek-Organik Sektörde Sürdürülebilir Gelişmenin Yolları" konulu sempozyum düzenlendi.

        EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, EXPO alanındaki Antalya Kongre Merkezi'nde "Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım Projesi" kapsamında Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FiBL) ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) tarafından "Organik Gelecek-Organik Sektörde Sürdürülebilir Gelişmenin Yolları" konulu sempozyum düzenlendi.

        Alman Bahçesi etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım Projesi Ar-Ge Türkiye-Frankfurt sorumlusu Beate Huber, Türkiye'de çevre koşullarının organik tarım açısından son derece elverişli olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'deki organik tarım mevzuatının ve talebin son derece iyi düzeyde olduğunu belirtti.

        Huber, 2011 yılı sonunda başlayan projenin 2012 yılında ilk meyvelerini vermeye başladığını kaydederek, projenin kaliteyle ilgili bilinci iyileştirme amacı taşıdığını bildirdi.

        Proje kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Huber, bunun Almanya ve Türkiye açısından son derece iyi bir işbirliği olduğunu kaydetti.

        ETO Başkanı Zafer Göynügür ise, proje kapsamında yapılanlar ve bunların sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.

        Sempozyumda, küreselleşen dünyada sürdürülebilir tarım ve tüketici davranışları, Türkiye'de organik tarımın geleceğine ilişkin stratejiler, alınan dersler ve organik tarımın en iyi örnekleri başlıklı sunumlar yapıldı.

        Sempozyum sonunda EXPO 2016'daki Alman Bahçesi'nde katılımcılara resepsiyon verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler