Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açık konuşuyorum, ben şahsıma yönelik her türlü saldırıyı, her türlü ihaneti, her türlü hakareti affedebilirim ama milletime, ülkeme yönelik hiçbir ihaneti şahsen affetme, görmezden gelme, üstünü örtme hakkım yoktur çünkü FETÖ millete, ülkeye ve kutsallarımıza ihanet etmiştir." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

        Erdoğan, eğitim sisteminde hem millilik hem de eğitim-öğretim boyutuyla ideal düzeye gelinmeden hiçbir meselenin çözülemeyeceğini belirterek, yeni dönemde önceliklerinin bu olacağını söyledi.

        Bursa'nın hem maddi hem de manevi anlamda "kurucu şehir" olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Anadolu coğrafyasındaki devletlerimizin maddi varlığının da milletimizin manevi inkişafının da kaynaklarını Bursa'da bulmak mümkündür. İznik, bu toprakları Türkiye ismiyle buluşturan Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurulduğu yerdir. Osmanlı, temelleri Söğüt'te atılan ama asıl Bursa'nın fethiyle rüştünü ispat etmiş bir devlettir." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın, FETÖ'nün darbe girişimine karşı en kararlı tepkiyi veren şehirlerden biri olduğunu kaydederek, "Darbecilere karşı en sert tepkiyi Bursa'daki askeri ve mülki yöneticiler gösterdi. Darbecilerin Bursa'daki temsilcisi konumundaki bir albayın cebinde ele geçirilen görev listesi, o gece savcıların ve hakimlerin FETÖ'ye karşı başlattığı operasyonun temel belgesi olmuştur." diye konuştu.

        - "Hesapların üstünde bir hesap vardır, o da Allah'ın hesabıdır"

        Erdoğan, Bursa'nın manevi muhafızlarının da 15 Temmuz gecesi şehri ve ülkeyi yalnız bırakmadıklarına yürekten inandığını söyledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

        "FETÖ denen ihanet çetesi, kurumlarda örgütlenip arkasına dışarıdan da destek bulunca bu milleti ve bu vatanı esir alabileceğini sanıyor. Ne diyor Bursalılar? 'Alçak yerin tepeciği, dağ görülür' diyor. Bunlar da 3-5 kişi bir araya gelince kendilerini dev aynasında görmeye, bu kibirle de sağa, sola saldırmaya başladılar. İşte bir şeyi hesap edemediler, zannettiler ki 'Biz 40 yıl silahlı kuvvetlerde örgütlendik, poliste örgütlendik, yargıda örgütlendik, devletin kurumlarında örgütlendik. Öyleyse biz bundan sonra istediğimizi, istediğimiz gibi yapıp Türkiye Cumhuriyeti Devletini ele geçireceğiz.' 17-25 Aralık'ta denediler olmadı, 15 Temmuz'da bizi öldürmek için Marmaris'te adımı attılar fakat bir şeyi bilemiyorlardı.

        Zannediyorlar ki her şey teknolojidir, silahtır, tanktır. Şunu bilmiyorlardı, hesapların üstünde bir hesap vardır, o da Allah'ın hesabıdır."

        FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ümmeti ve milleti birbirine düşürdüğünü belirten Erdoğan, "Ondan hoca moca olmaz. O, bu ümmeti ve bu milleti birbirine düşürdü. Anneyi, babayı evladından, kardeşi kardeşten ayıracak kadar bir alçak, bunu yaptı. Şimdi de hepsi toparlandılar, tek tek adalete hesap veriyorlar. Biz devlet olarak adil davrandık, adil davranıyoruz. Yoksa bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz, bunlar ormana kaçtıkları zaman Marmaris'te onları yakaladıkları yerde öldürebilirlerdi ama öldürmediler, yargıya teslim ettiler. Bu millet bu kadar asil." değerlendirmesinde bulundu.

        FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbecilerden 39'unun öldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Benim 241 şehidim, 2 bin 194 gazim var. Şimdi birileri diyor ki: 'İşte bunlara zulmediliyor.' Ne zulmü, her şey adaletle götürülüyor. Hatalar, yanlışlar varsa bunları zaten devletimiz her an düzeltmeye hazır. Adalete verdikleri hesap yetmeyecek, bu ihanet çetesinin mensuplarının tüm ömürleri millete hesap vermekle geçecek.

        Açık konuşuyorum, ben şahsıma yönelik her türlü saldırıyı, her türlü ihaneti, her türlü hakareti affedebilirim ama milletime, ülkeme yönelik hiçbir ihaneti şahsen affetme, görmezden gelme, üstünü örtme hakkım yoktur çünkü FETÖ millete, ülkeye ve kutsallarımıza ihanet etmiştir."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler