Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Trakya'da, kış sofralarının vazgeçilmezi tarhananın pek çok evde yapımı tamamlandı.

        Un, yoğurt, kırmızı biber ve domatesle hazırlanan hamur 10 gün boyunca bekletildi. Daha sonra hamur küçük parçalara ayrılarak, çok güneşe maruz kalmadan kurutuldu. Ovalanarak elekten geçirilen tarhana meşakkatli mesainin ardından yapıma hazır hale getirildi.

        Kış hazırlıklarını sürdüren Nejla Çöke, tarhananın kış aylarında şifa kaynağı bir çorba olduğunu söyledi.

        Geleneksel yapımı sürdürdüklerini ifade eden Çöke, "Biz annelerimizden gördüğümüz şekilde tarhana yapımına devam ediyoruz. Trakya tarhanası bizim için kış aylarının vazgeçilmez çorbası. Sonbahar aylarında yapım işini halledip kışa hazır hale getiriyoruz. Kış aylarında çokça tarhana çorbası tüketiyoruz." dedi.

        Ev hanımlarından Ayşe Yılmaz ise tarhana çorbasının kış ayında en çok tüketilen çorbaların başında geldiğini belirterek, "Tarhan çorbası doğal ve besleyici. Aynı zamanda hastalıklara karşı da iyi geliyor. Severek içiyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler