Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi tarafından organize edilen "Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu" 26-28 Ekim'de Malatya'da gerçekleştirilecek.

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir, yazılı açıklamasında, sempozyumla kentsel su ve atıksu yönetimi alanında önde gelen bilim insanlarını, belediyelerle, su ve kanalizasyon idarelerindeki uygulamacıları ve kanun koyucuları bir araya getirerek, bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

        Bu kapsamda düzenledikleri sempozyumu 26-28 Ekim'de gerçekleştireceklerini aktaran Özdemir, şöyle devam etti:

        "Sempozyuma, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki katılacak. 29 büyükşehir ve 51 il belediyesinden toplam 140 kişi sempozyuma katılacak. Ulusal ve Uluslararası üniversitelerden 320 akademisyenin katılacağı sempozyumda 205 akademisyen sempozyum bildirisi sunacak. Ayrıca Prof. Dr. Hasan Zuhusi Sarıkaya, Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu, Prof. Dr. İsmail Toroz, Prof. Dr. İzzet Öztürk, Başbakan Danışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Prof. Dr. Matteo Nıcocını, Prof. Dr. Mehmet Ekmekçi ve Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı sempozyuma çağrılı konuşmacı olarak katılacak. Türkiye'deki tüm su ve kanalizasyon idarelerinin bir araya geleceği bu sempozyumda özellikle bilgi ve tecrübe paylaşımları olacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler