Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Dicle Kalkınma Ajansınca (DİKA) hazırlanan "Kentlerde Tarihi Mirasın Korunması Projesi", Habitat konferansında 4 bin 300 proje arasında ilk 10'da yer aldı.

        Birleşmiş Milletler (UN) tarafından yirmi yılda bir düzenlenen Habitat Konferansı’nın üçüncüsü Ekvador'un Quito kentinde "Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme" temasıyla gerçekleştirildi. 17-20 Ekim tarihlerindeki konferansta, DİKA'nın sunduğu "Kentlerde Tarihi Mirasın Korunması" projesi, 4 bin 300 proje içerisinde ilk 10'a girdi.

        DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı açıklamada, projenin konferansta gösterdiği başarıdan büyük sevinç duyduklarını söyledi.

        Konferansta Mardin'i anlattıklarını belirten Altındağ, konu Mardin olunca büyük farkındalık oluşturduklarını bildirdi.

        Konferansta 160 ülkenin 158'inin hazır bulunduğunu ifade eden Altındağ, "Bu projelerimizin turizm konusunda Mardin'e çok katkısı olacağını onlar da kabul etti. Hatta balon turizminin bile belki Kapadokya kadar nitelikte olduğunu resimlerle anlattık. Tüm bunları anlatırken oradaki ortamdan faydalandık." dedi.

        Habitat tarafından kabul edilen 50 milyon tutarındaki projenin özel sektör desteği ile 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler