Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral, Maltız Keçi Projesi çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

        Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin damızlık hayvan merkezi ve peynir üretiminde ulusal bir marka haline gelmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

        Maltız Keçi Projesi'nin merkez, Pınarhisar ve Vize ilçelerinde uygulanacağını ifade eden Oral, şunları aktardı:

        "Trakya, hastalıklardan ari bir bölge, bu anlamda kıvırcık koyununun önemi de büyük. Türkiye'de Ege Bölgesi'nde İzmir civarı Marmara Bölgesi'nin güney kısmında ama en çok Kırklareli'de bulunan maltız keçisinin gen kaynaklarının korunması, süt verimliliğinin artması ve üreticilerin safkan maltız keçisine sahip olmasını hedef edindik."

        - "Kırklareli'de uygulanan proje sayesinde keçi sütü markalaşacak"

        Kırklareli'de uygulanan proje sayesinde keçi sütünün markalaşacağını ifade eden Oral, "Eskiden annenin sütü olmadığı zaman keçiden sağılan süt yeni doğan bebeklere içirilirmiş. Çünkü keçi sütü, içerik bakımından anne sütüne gerçekten çok yakın. Hem kanser hastalarında hem de mide hastalıklarında kullanılmasına uygun içeriği var. Bu da keçi sütünü avantajlı hale getiriyor. Bir de keçi sütünün bazı vitamin ve mineraller bakımından zengin olması dolayısıyla hücre yenileyici özelliği bulunuyor. Proje sayesinde keçi sütü markalaşacak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler