Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünü ziyaret etti.

        Vali Çiçek'i Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Fikret Gürbüzer ve Koruma Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl karşıladı.

        Kurumun hizmet binasını gezen Çiçek, daha sonra kurul toplantısına katıldı.

        Çiçek, toplantıdaki konuşmasında kurul üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

        Vali Çiçek, "Sizler fedakarca çalışıyorsunuz. Bizler yansımasını görüyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyarak kullanmalıyız. Amacımız gelecek nesillerin, vatandaşlarımızın kültürel varlıkları görmesi ve geçmişini bilmesi." dedi.

        Tarihi ve kültürel değerlerin korunup kullanılması gerektiğini belirten Çiçek, Muğla'da da restorasyonların aslına uygun şekilde yapılarak kullanılması için çalışıldığını dile getirdi.

        Kurul Başkanı Abuzer Kızıl da Muğla'nın tabiat ve kültürel varlıklar açısından Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

        Bölgede görev yapmanın zorlukları olduğunu anlatan Kızıl, "Ama iyi bir ekip olunca zorlukların üstesinden daha çabuk gelebiliyoruz. Gündemimiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Konuları çok fazla bekletmemeye çalışıyoruz. Çünkü bir nevi kamu görevi yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

        Bakış açılarının tamamen evrensel olması gerektiğini ifade eden Kızıl, kültürel değerlerin korunması, yaşatılması, onlara fonksiyon verilmesinin öncelikli görevleri arasında bulunduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler