Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da, alternatif pazar oluşturulması, turizm kaynak ülkelerinin çeşitlendirilmesi ve turizmin 12 aya yayılması amacıyla "2. MENA Ülkeleri Zirvesi" düzenlenecek.

        Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini içeren MENA bölgesine yönelik zirvenin ikincisi, 28 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Turizm Bölgesi Belek'te yapılacak.

        Başbakanlık Tanıtım Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilecek zirve kapsamında basın toplantısı yapıldı.

        Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Turna, BAKA Antalya İl Koordinatörü Osman Saraydere ve Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın katılımıyla Serik Belediyesi DSİ Parkı Hasbahçe tesislerinde düzenlenen toplantıda, zirve hakkında bilgilendirme yapıldı.

        Başkan Çalık, yaptığı konuşmada, birçok koşuldan etkilenebilecek bir alan olan turizmde çok sayıda çalışan bulunduğunu söyledi. Bu konuda alternatifler oluşturarak yeni pazarlar yaratmaya çalıştıklarını anlatan Çalık, "Türkiye'nin en gözde turizm bölgesini bu insanlara tanıtacağız. Dünyaya, Antalya turizm bölgesini tanıtmak için kucak açtık. Arap kardeşlerimizin gönül rahatlığıyla bu bölgede tatil yapacaklarına inanıyorum." dedi.

        Geçen yıl birincisini düzenledikleri zirveden olumlu geri dönüşler aldıklarını aktaran Çalık, turizm potansiyelini yaptıkları zirvelerle yüzde 10 oranında arttırdıklarını kaydetti.

        Çalık, Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Zirvesi ile 120 bin tonun üzerinde sebze ve meyve ihracatı yaptıklarını anlattı.

        Bu yıl ikincisi düzenlenecek zirveye 14 ülkeden 40 gazeteci ve 240 seyahat acentesi katılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler