Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Sanofi'nin iş birliğinde düzenlenen "Geleceğin Kadın Liderleri Projesi" kapsamında Lüleburgaz'da eğitim programı gerçekleştirildi.

        KAGİDER Yönetim Kurulu üyesi Servisimin Cömert Birced, Sanofi’nin Lüleburgaz Üretim Tesislerinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, derneğin, Eylül 2002'de 38 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul’da kurulduğunu söyledi.

        Proje kapsamında 388 genç kadının programı tamamlayıp sertifika aldığını aktaran Birced, eğitim alanların KAGİDER ile sürekli iletişim ve tecrübe paylaşımında bulunabilmeleri için bir network oluşturulduğunu kaydetti.

        Sundukları diğer eğitim ve mentorluk hizmetlerinden bugüne kadar yüzlerce kadının yararlandığını ifade eden Birced, şöyle konuştu:

        "Projemizle Türkiye çapında yaygın bir erişim sağlamış olduk. Bu yıl 7.'sini gerçekleştireceğimiz projemiz sürdürülebilir bir zeminde istihdama katılacak genç kadınlara önemli katkılar sağlayacaktır. Mevcut çalışmalarımıza devam ederken, ihtiyaçlara göre bunları geliştiriyor veya yeni projeler oluşturuyoruz. Dijital ve teknolojik kanalları daha fazla kullanarak daha çok sayıda kadına ulaşmayı hedefliyoruz."

        Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya ise 6 yıldır projeye destek verdiklerini belirterek, "Koşulsuz olarak desteklediğimiz Geleceğin Kadın Liderleri Projesi ile genç kadınların hayatlarına dokunarak, iş hayatına atacakları ilk adımda onların yanlarında olacak detaylı bir eğitim serisi ile hayatlarında fark yaratmayı amaçlıyoruz. İstihdam ve fırsat eşitliğine yönelik projelerimizle Sanofi Türkiye olarak kurumsal sosyal sorumluluk alanında ülkemizin öncü kuruluşları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz" dedi.

        Konuşmaların ardından eğitime katılan 90 kadına sertifikaları takdim edildi.

        Proje kapsamında başarı potansiyeli yüksek, üniversiteden yeni mezun genç kadınları iş hayatına hazırlamak amacıyla kişisel gelişim, sektörel bilgi, iş yaşamı dinamikleri ve kariyer planlaması konularında eğitim verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler