Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salon: Şahinbey Karataş

        Hakemler: Dragan Neskovic (Sırbistan), Anton Makhlin (Rusya), Pavel Puska (Çek Cumhuriyeti)

        Gaziantep Basketbol: Rautins 12, Denmon 26, Balazic 11, Cherry 8, Aleksandrov, Altan Erol, Ruzic 5, Erden Eryüz 3, Ivanov 7

        Napoca: Dykes 21, Moldoveanu 10, Pustozvonov 7, Adamovic 16, Torok 3, Barro 8, Gheorghe, Jucan, Rasic 8

        1. Periyot: 19-20

        Devre: 34-36

        3. Periyot: 47-54

        GAZİANTEP (AA) - Basketbolda, Erkekler FIBA Avrupa Kupası G Grubu'nda Gaziantep Basketbol, Romanya temsilcisi Napoca'ya 73-72 yenildi.

        Maça etkili başlayan ev sahibi ekip, iyi savunma yaparak yakaladığı pozisyonları sayıya dönüştürdü. İlk 4 dakikasını 11-6 önde tamamlayan Gaziantep Basketbol, devam eden dakikada ise sayı üretemedi ve ilk periyodun 5. dakikasına ulaşıldığında Napoca 12-11 öne geçti. Çekişmeli geçen periyodu konuk ekip, 20-19 önde geçti.

        İkinci periyodun genelinde her iki takım da dengeli bir oyun sergilese de Napoca, soyunma odasına 36-34 üstün gitti.

        3. periyotta her iki takım da çekişmesini sürdürse de taraflar fark açmakta zorlandı. Son dakikasına girildiğinde 47-47’lik beraberliğin sürdüğü bu periyodun devam eden saniyelerinde ev sahibi ekip sayı üretemeyince Romanya temsilcisi, bu periyoduda 54-47 önde tamamladı.

        Son çeyrekte maçın kontrolünü bırakmayarak son 5 dakikaya 66-58 önde giren Napoca, savunmasında açık vermeye başlayınca Gaziantep Basketbol, maçın son düdüğüne 1 dakika kala Balazic'in üst üste attığı 3 sayılık basketlerle 72-69 öne geçti. Kalan sürede maçtan kopmayan Napoca, sahadan 73-72 galip ayrıldı.

        Maçın en skorer ismi ise Gaziantep Basketbol adına 26 sayı üreten Denmon oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler