Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Devlet Hastanesinde deprem tatbikatı yapıldı.

        Tatbikata Bursa AFAD, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve UMKE aktif, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ise gözlemci olarak katıldı.

        Senaryo gereği, yaşanan 6,4 şiddetindeki depremin ardından yaralılara müdahale edildi.

        Bursa AFAD ekipleri göçük altında kalanlar için kurtarma çalışmalarına başlarken, yangına ilk müdahaleyi bir hemşire yaparak itfaiye ekiplerine haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri, hastayı camdan kurtarırken, çatıdan düşen kiremitin düşmesiyle başından yaralanan bir kişiye de acil servisten gelen sağlıkçılar müdahale etti.

        Vatandaşlar, tatbikat kapsamında yatan hastaların tahliye edilmesini ilgiyle izledi.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Yöneticisi Dr. Halil Karahan, Bursa'nın deprem kuşağı bölgesinde yer alması nedeniyle afetlerin kaçınılmaz olduğunu belirterek, bu kapsamda personelin afetlere karşı eğitildiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler