Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde engelli kadınlara yönelik el sanatları kursu açıldı.

        Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hatice Tiryaki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karamürsel Halk Eğitim Merkezi El Sanatları öğretmeni Ayten Sünger’in denetiminde kursun çarşamba ve perşembe günleri sabah 09.30-15.30 saatlerinde Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği binasında başlatıldığını belirtti.

        Karamürsel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa, şu anda 9 engelli kadın öğrencinin katıldığını vurgulayan Tiryaki," Bu arkadaşlarımız burada iğne oyası, örgü ve el sanatları ile ilgili becerilerini geliştiriyorlar. Kurs sayesinde engelli öğrenciler hem arkadaşlarından ayrı kalmıyor, hem de el becerilerini geliştirerek öz güven sahibi oluyorlar. Engelli öğrencilerin kursa gelip gidebilmesi için Karamürsel Belediyesi servisle evlerinden alıyor kurs bitince tekrar evlerine bırakıyor. Öğrencilerimiz burada yaptıkları işleri yazın Karamürsel Sanat Sokağındaki stantlarda satma imkanı buluyor. Bu da onların ailesine kendisine katkı sağlamasının yanı sıra topluma kazanmaları için çok büyük bir etken." ifadesini kullandı.

        Kurs eğitmeni Ayten Sünger ise "El kaslarının güçlenmesi, tasarım yönlendirme, hayal güçlerinin biraz daha artırmak için bu kurs çok önemli. Çok yetenekliler." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler