Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Derince ilçesinde, aşırı kilo alma, karında şişlik, kasık ağrısı ve kabızlık şikayetleriyle hastaneye başvuran kadının yumurtalığından 6 kilogram ağırlığında kist çıkarıldı.

        Şehnaz Gürel (41), bir yıldır kilo alma, karında şişlik, kasık ağrısı ve kabızlık şikayetleri üzerine Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

        Hastanın muayenesinde karnını dolduran büyük bir kist olduğu belirlendi.

        Jinekoloji servisinden Doç. Dr. Ahmet Kale ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla Gürel'in karın içinde, sol yumurtalığından kaynaklanan, kasığından diyaframa kadar uzanan ve bağırsaklarına baskı yapan 40'a 35 santimetre boyutunda ve 5 kilo 650 gram ağırlığında kist çıkarıldı.

        Tedavisi tamamlanan Gürel, hastaneden taburcu edildi.

        Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kale, yumurtalık kistlerinin kadınlarda sık görülen bir rahatsızlık olduğunu belirterek, genellikle sessiz seyrettiğini, bu yüzden kadınların yılda bir defa da olsa karın bölgesini kontrol ettirmelerinin yararlı olacağını söyledi.

        Hastanelerine başvuran Gürel'in karnında 40'a 30 santimetre boyutlarında bir kitleyle karşılaştıklarını dile getiren Kale, "Acil ameliyat planladık ve ameliyatta da kitlenin tüm karnı doldurduğunu ve diyaframa kadar uzandığını gördük. Çıkardıktan sonra 5 kilo 650 gram ağırlığında olduğunu tespit ettik." diye konuştu.

        Sağlığına kavuşan Gürel ise, ameliyatın ardından tüm şikayetlerinden kurtulduğunu ifade ederek, Doç. Dr. Kale ve ekibine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler