Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçede yapımı tamamlanan off-road pistinde deneme sürüşü yaptı.

        Merkezefendi Belediyesi tarafından Saruhanlı Mahallesi'nde 43 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 30 Ekim'de ilk yarışlarla açılışı gerçekleştirilecek pistin tamamlanması dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

        Subaşıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 30 Ekim Pazar günü hem alan olarak hem de parkur olarak Türkiye'nin en büyük off-road pistinin açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

        Sadece Denizli'den değil Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden sporcunun Cumhuriyet Bayramı Merkezefendi off-road gösterilerine katılacağını ifade eden Subaşıoğlu, "Şu ana kadar kayıt yaptıran 42 sporcumuz var. 29 Ekim'de hep beraber bayram kutlayacağız. 30 Ekim'de belediye olarak yaptığımız bu organizasyonla Cumhuriyet Bayramı'mızı farklı bir kulvara taşıyacağız. Tüm Denizlili hemşehrilerimi, komşu illerdeki tüm vatandaşlarımızı 30 Ekim'de açılışını yapacağımız bu etkinliğe, aktivitemize davet ediyorum." dedi.

        Hedeflerinin, 2017 yılı için Türkiye Otomobil Federasyonu'nun yarış takvimine burayı aldırmak olduğunu dile getiren Subaşıoğlu, "Önce mahalli yarışlarla başlayacağız. Daha sonra da ulusal yarışları burada gerçekleştiriyor olacağız. Belediye olarak off-road pisti bizim için marka değeri olan önemli bir mekandır. Bu pisti iddialı bir şekilde yaptık. 50 dönüm üzerine kurulu, parkur uzunluğu bin 800 metre olan Türkiye'nin en büyük pisti. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük, en önemli off-road organizasyonu olacak." şeklinde konuştu.

        Ardından Subaşıoğlu, Başkan Yardımcısı Ayhan Mazıoğlu ile kask giyerek bin 800 metrelik parkurda off-road aracı ile deneme sürüşü yaptı.

        Subaşıoğlu, off-road aracı ile ilk defa parkurda sürüş gerçekleştirdiğini belirterek, çok heyecanlandığını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler