Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

        Törende Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Toprak, Anıt Şeref Defterini imzaladı.

        Toprak, şeref defterine şu notu düştü:

        "Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü, kadını ve erkeğiyle yese kapılmaksızın, yek vücut olmuş, milli birlik ve bütünlüğüne kast eden dış mihraklar ve onların içimize sızmış hain uzantılarının karanlık planları karşısında adeta demirden bir yumruk gibi kenetlenmiştir. Necip milletimizin bu kutlu kıyamı, ülkemizi cumhuriyetin aydınlığına ulaştıran kapıların ardına kadar açılmasına, gelişmiş ve güçlü Türkiye'nin Anadolu topraklarında yükselmesine vesile olmuştur.

        Dün Anadolu'yu işgale yeltenen haçlı orduları geldikleri gibi giden ve işgal hayalleri Ege'nin serin sularında son bulan Sevr planlayıcıları gibi bugün de onlara uşaklık eden yıkıcı, bölücü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hainleri Türk'ün çelik iradesi karşısında hüsrana uğradı. Aziz Atatürk emsalsiz bir mücadele neticesinde Anadolu'nun her karış toprağına nakşettiğiniz, Cumhuriyetimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve kadim kardeşliğimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağımızdan, 15 Temmuz ihanet girişiminde olduğu gibi istiklal ve medeniyet yolumuza tuzaklar kurmaya çalışan dahili ve harici bedbahtlara fırsat vermeyeceğimizden emin ve müsterih olunuz. Türk milletinin bu onur gününde başta zatıaliniz olmak üzere kahraman silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıralarınız karşısında saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

        Törene, İl Emniyet Müdürü Ömre Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler