Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Tuna, mesajında, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu cumhuriyetin 93. yılını birlik ve beraberlik içinde, ilk günkü coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti.

        29 Ekim 1923 tarihinin sadece cumhuriyetin ilanı olmadığını, aynı zamanda topluma umut dersi veren bir diriliş destanı da olduğunu ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

        "Cennet vatanımıza hayasızca bir akınla kastedenlere karşı aziz milletimiz gövdesini siper ettiği gibi, aynı iman ve kararlılıkla, 15 Temmuz’da da milli iradenin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisimize bombalar yağdıran hainler karşında gövdesini siper etmiş, kahraman vatan evlatları ile ikinci bir diriliş destanı daha yazmıştır. 15 Temmuz ezelden beridir hür yaşamış aziz milletimizin, kendi iradesine, seçimlerine, kendi seçtiklerine, yani aslında cumhuriyetimize sahip çıktığı çok özel bir gün ve tarihi bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyetin manasına, özüne, aslına sadık kalarak darbeye boyun eğmeyen, iradesini tanklara çiğnetmeyen, milletin sözünün üstüne söz tanımayan cumhuriyet sevdalılarının coşku ve heyecanları, 15 Temmuz bayramından sonra, 29 Ekim ile taçlanacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler