Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Marmaraereğlisi, Cumhuriyet Halk Parti ilçe teşkilatı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu kınamak için, gazeteyi okuma eylemi düzenledi.

        Belediye meydanında bulunan Atatürk Anıtı'nın önünde toplanan partililer, bir süre ellerindeki Cumhuriyet Gazeteleri'ni okudu.

        Daha sonra bazı vatandaşlara Atatürk rozeti takan grup, sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldı.

        CHP Marmaraereğlisi ilçe Başkanı Hakan Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan gözaltıları ve bir gazeteye operasyon düzenlenmesini kabullenemediklerini söyledi.

        Turan, basının özgür olması ve özgür kalmasından yana olduklarını belirterek, ''Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına sabah saatlerinde bir operasyon düzenlendi. Hala bu konuyla ilgili gözaltında olanlar var. Bizler, teşkilatı olarak, bunların haksız yere yapıldığını düşünüyoruz.'' ifadesini kullandı.

        Yaşanan olayda, gözaltına alınan gazetecilerin bir suçlarının olmadığını düşündüklerini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

        ''Gözaltına alınan gazeteci arkadaşlarımızın hiçbir suçunun olmadığını düşünüyoruz. Bu anlamda, ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları olarak Atatürk Heykeli önünde bir gazete okuma eylemi gerçekleştirdi. Aynı zamanda vatandaşlarımıza da Atatürk rozeti takdim ettik. Her zaman bu tip haksız yere yapılan gözaltılara karşıyız. İlçe yönetimi olarak buna tepkimizi de gösterdik.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler