Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişime ilişkin, "15 Temmuz bizim tarihimizdeki en kanlı, en alçak bir darbe girişimi. Başka ifadeyle Türkiye’yi parçalama girişimiydi. Halkımıza dik duruşlarından ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

        Amasya Valiliğini, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, Kültür Merkezi'nde düzenlenen DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü tesisleri toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Amasya ve tüm Türkiye'de dimdik ayakta duran vatandaşları tebrik etti. 15 Temmuz günü Türk milletinin büyük bir felaketi önlediğine dikkati çeken Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

        "15 Temmuz bizim tarihimizdeki en kanlı, en alçak bir darbe girişimi. Başka ifadeyle Türkiye’yi parçalama girişimiydi. Halkımıza dik duruşlarından ötürü teşekkür ediyorum. Ama milletimizin kahramanlığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve bütün bakanlarımızın, başbakanımız başta olmak üzere, hatta siyasi partilerimizin desteği neticesinde bu darbe girişimi püskürtüldü. Çok büyük bir felaketi önlediniz ama FETÖ terör örgütü başta olmak üzere, PKK, DEAŞ gibi her türlü terör örgütleriyle hakikaten devletimiz, hükümetimiz, silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilatımız kahramanca mücadele ediyor. Devletimiz, hükümetimiz kararlıdır. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele sürecektir ve şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır.”

        Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet yapısına sahip olduğunu dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu daha güçlü bir ekonomiye, daha güçlü kurumlara, daha güçlü orduya ve emniyet teşkilatına sahip olmaktan geçiyor. Bunu da inşallah sağlıyoruz, Allah’ın izniyle büyük hedefler var. Şunu unutmayalım büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği 3 büyük hedefi bu milletin evlatları gerçekleştirecektir. Birinci hedef 2023’te Türkiye dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına girecektir. Gençlerin de hedefi var 2053 yılı İstanbul’un fethinin 600. yılı olacak. Gençler o tarihte Türkiye’yi çok daha ileri noktaya taşıyacak. Bayrağımızı daha da zirveye dikecektir buna inancımız tamdır. Tabii değerli bacılar, ablalar kardeşler sizlere de önemli vazife düşüyor. Yeni doğan veya doğacak çocuklar 2071 yılı yani Malazgirt zaferinin bininci yılında inşallah Türkiye’yi küresel bir güç yapacak."

        Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle mücadele kararlığında olduğunu ifade eden Eroğlu, “Bazı düşmanlar FETÖ terör örgütü gibi, PYD, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerini Türkiye’nin önünü kesmek için kullanıyorlar. Biz daima şunu söylüyoruz cenabı Allah bu terör örgütlerini mahvıperişan eylesin, ayrıca terör örgütlerini maşa olarak kullanan düşman devletlerini de Rabb'im tarih sahnesinden siliversin” diye konuştu.

        Amasya'ya her defasında heybelerinde yatırımlarla geldiklerini belirten Bakan Eroğlu, bugün de 103 milyon lira tutarındaki 18 tesisin temelini atıp bazılarının açılışını yapacaklarını belirtti.

        Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri daha sonra temeli atılacak 18 tesis için butona bastı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler